Bijna klaar voor vertrek…

Het aftellen is begonnen. Nog een paar nachtjes slapen en dan vertrek ik weer naar Malawi. De laatste keer dat ik daar was, was in 2019. In 2020 had ik het ticket al gekocht maar helaas. De pandemie stak daar een stokje voor. De projecten hebben in Malawi echter niet stilgelegen. Voor wie mij in 2019 gevolgd heeft, weet wellicht nog dat we met onze stichting bezig waren om een middelbare school voor meisjes te bouwen. In 2019 ben ik aanwezig geweest bij de grondtransactie en heb ik gelopen over de woeste vlakte waar de school zou komen. Inmiddels staat de school er en zijn de eerste twee leerjaren gevuld.

Ik heb foto’s en filmpjes gezien maar ik kan niet wachten totdat ik met eigen ogen de school kan zien, vooral ook in bedrijf kan zien.

De schoolgebouwen

Ik zal ook nu weer via deze blog verslag doen van wat ik meemaak. Ik wil vooral vertellen en laten zien welke projecten wij (Nazareth Foundation Malawi) de afgelopen jaren hebben gedaan, wat dit betekent voor de mensen daar en wat we de komende jaren gaan doen. Wat dat laatste betreft: ons werk is nog lang niet klaar.

Maar goed, eerst maar eens zorgen dat we met al onze spullen daar komen. Ik reis deze keer niet alleen. Mijn lief Herman gaat mee en ook Cas (een bestuurslid) en zijn vrouw Lianda gaan mee. Voor hen drieën is het de eerste keer dus ik ben heel benieuwd hoe het hen zal vergaan.

Samen nemen we 8 koffers mee (23 kg elk) en dat betekent dat we vooral veel enkele-reis-spullen meenemen (onder andere 10 laptops, brillen, knuffels, kinderkleding, en heel veel tekenspullen (met dank aan Toon Stevens)). Ook nu ben ik weer “slecht ter been” en neem ik een rollator mee. Het zal me benieuwen of alles er bij aankomst is. Voor de zekerheid gaat er nog wel een setje kleren in de handbagage want ik ben er nog niet gerust op dat onze bagage ook daadwerkelijk in Lilongwe aankomt.

Een gedachte over “Bijna klaar voor vertrek…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s